ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ

Ιστορίες από τα παλιά χρόνια.

ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 05 Οκτ 2007, 19:29

Το καλοκαίρι του 1989 υπήρξε έντονη λειψυδρία στο χωριό. Ειδικά στης Νύφης τα Ποτάμια δεν έφτανε το νερό για να πίνουνε τα πρόβατα!!

Επειδή υπήρχε νερό σε κοντινό ιδιωτικό, ο Γιώργης ο Κουμεντάς, σκέφτηκε να ζητήσει άδεια από τους συνιδιοκτήτες να του επιτρέψουνε να πηγαίνει δρόμο – δρόμο τα πρόβατά του για να πίνουνε νερό από το ποτιστήρι που υπήρχε εκεί.

Όλοι οι συνιδιοκτήτες, εκτός από ένα, ευχαρίστως του έδωσαν την άδεια, άλλωστε το νερό χανότανε στον ποταμό.

Ένας από συνιδιοκτήτες του λέει:
- Για να σε αφήσω να ποτίζεις τα πρόβατά σου πρέπει να μου υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση και να πας στην Αστυνομία να σου βεβαιώσουνε το γνήσιο της υπογραφής.

- Και τι θα λέει η υπεύθυνη δήλωση; ρωτάει ο Γιώργης ο Κουμεντάς.

- Θα σου στείλω γραμμένο εγώ το κείμενο, απαντά.

Έτσι και έγινε. Το κείμενο που ζητούσε να περιλαμβάνει η υπεύθυνη δήλωση, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, είναι το εξής:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ο ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του κάτοικος Σαϊτούρων Ρεθύμνης γνωρίζω και αναγνωρίζω ότι:
Ο βοσκότοπος που περικλείεται στα όρια «Βούλισμα», «Γέρο – Πλάτανος», «Κορφή τ’ Αρμού», «Κοινοτικά Αγίου Ιωάννη», «Πέρα – Αζυλακιάς», «Λάχαρδη», «Χαϊνη Πέραμα», «Συκιάς Λάκκο», «Βούλισμα», ανήκει κατά συνιδιοκτησία στις οικογένειες των … και .. και Δηλώνω ότι ποτίζω τα πρόβατά μου στο ποτιστήρι που βρίσκεται μέσα σ’ αυτόν ύστερα από άδεια που ζήτησα από τους συνιδιοκτήτες:
1 ………
2.- …….
3.- .…….
και μόνο για το καλοκαίρι του 1989 που υπάρχει έλλειψη νερού σ’ άλλα ποτιστήρια.
9 Αυγούστου 1989
Ο υπευθύνως δηλών

(Σημείωση: Αυτό το κείμενο δεν υπογράφηκε ποτέ και ας υπήρχε έλλειψη νερού).
vangelisk

Επιστροφή στο Ιστορίες

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες