Αντιγράφουμε αυτολεξεί από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς:
• ½ οκά αλεύρι
• 5 αυγά
• 150 δράμια ζάχαρη
• 25 δράμια κονιάκ
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• Χυμός 4 πορτοκαλιών
• Βούτυρο
Θα δουλέψομε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Κατόπιν θα χτυπήσομε τα αυγά να τα ρίξομε. Κατόπιν το κονιάκ, το πορτοκαλόζουμο μαζί με τη σόδα και τέλος το αλεύρι.
Σημείωση: Η οκά υπήρξε μονάδα μέτρησης βάρους μέχρι τη δεκαετία του 1950. Η οκά υποδιαιρείται σε 400 δράμια. Μία οκά ισοδυναμεί με 1280 γραμμάρια.