Τα σμυρνιά ή αυτάκια είναι ποικιλία άγριων μανιταριών που φυτρώνουν σε ορισμένες περιοχές. Η ποικιλία αυτή προσφέρεται για στιφάδο.
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Μανιτάρια σμυρνιά
2. Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3. Ντομάτες ψιλοκομμένες
4. Ελαιόλαδο
5. Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια. Τα τσιγαρίζουμε σε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.