Αντιγράφουμε αυτολεξεί από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς:
• 100 δράμια γιαούρτι
• 100 δράμια ζάχαρη
• 6 αυγά
• 50 δράμια βούτυρο
• 1 κουταλάκι σόδα
• Λίγη όψη λεμονιού
• Λίγη βανίλια
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, έπειτα τα ασπράδια και το γιαούρτι, τη σόδα, τη βανίλια. Άμα θέλετε βάζετε και μερικά κοπανισμένα αμύγδαλα. Αλείφετε το ταψί με βούτυρο. Την ψήνετε. Όταν θέλομε βάζομε 100 δράμια ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και κάνομε σιρόπι και την περιχύνομε.
Σημείωση: Η οκά υπήρξε μονάδα μέτρησης βάρους μέχρι τη δεκαετία του 1950. Η οκά υποδιαιρείται σε 400 δράμια. Μία οκά ισοδυναμεί με 1280 γραμμάρια.