Υλικά:
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Χοχλιούς
2) Ρύζι
3) Ελαιόλαδο
4) Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5) Ντομάτες ψιλοκομμένες
6) Αλάτι – πιπέρι, λίγη κανέλα
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τους χοχλιούς, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τους χοχλιούς και τους τσιγαρίζουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα.
Μετά από λίγα λεπτά βγάζουμε τους χοχλιούς, προσθέτουμε νερό ανάλογης ποσότητα με το ρύζι που θα βάλουμε. Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι έχει σχεδόν βράσει, βάζουμε ξανά τους χοχλιούς για να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι.