Υλικά:
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Χοχλιούς
2) Κολοκυθάκια
3) Πατάτες
4) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5) Ελαιόλαδο
6) Ντομάτες σε μικρά κομματάκια
7) Σκόρδο
8 ) Αλάτι – πιπέρι
Έχοντας καθαρίσει τους χοχλιούς, τσιγαρίζουμε για λίγο τα κρεμμύδια στο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους χοχλιούς και τη ντομάτα. Μετά από 10 περίπου λεπτά ρίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τις χοντροκομμένες πατάτες και τα κολοκυθάκια που τα έχομε χαράξει.
Βάζουμε και νερό και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά χωρίς να τα ανακατεύουμε για να μην διαλυθούν τα κολοκύθια. Απλά ανά διαστήματα κουνάμε το τσικάλι μέχρι να πήξει η σάλτσα.