Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Ξινόχοντρο,
2) Πατάτες
3) Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4) Ντομάτες ψιλοκομμένες
5) Ελαιόλαδο
6) Αλάτι, πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζομε το λάδι, το κρεμμύδι, τις κομμένες πατάτες, τις ντομάτες και τον ξινόχοντρο, αφού προηγούμενα τον έχουμε τρίψει με το χέρι μας ώστε να γίνει μικρά κομματάκια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Το φαγητό βράζει και κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά – αριστερά για να μην κολλήσει.