Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1.- Ώριμες ντομάτες
2.- Αλάτι
3.- Ελαιόλαδο
Κόβουμε στη μέση τις ώριμες ντομάτες, τις ξύνουμε σε ξύστρα και τις σουρώνουμε στο τρυπητό.
Αφήνουμε κάποιες ώρες το υγρό να ηρεμήσει. Στην κάτω πλευρά θα κατασταλάξει το νερό και στην πάνω μεριά θα επιπλέει ο χυμός ντομάτας
Μαζεύουμε με κουτάλι το χυμό της ντομάτας και τον αφήνουμε να σουρώσει κρεμασμένο από μία τσαντίλα.
Βάζουμε το στραγγισμένο χυμό σε μία λεκάνη, σκεπασμένο με ένα τούλι και σε μέρος μακριά από σκόνες. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς και να πήξει ο χυμός.
Βάζουμε το ντοματοπελτέ σε βάζα πιέζοντάς τον με κουτάλι για να μην υπάρχουν κενά αέρα και καλύπτουμε το πάνω μέρος με ελαιόλαδο.