ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 11 Σεπ 2007, 07:33

Υλικά:
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Χοχλιούς
2) Ελαιόλαδο
3) Κρασί ή ξύδι
4) Αλάτι
5) Δεντρολίβανο (αρισμαρί}.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς. Σε ένα, κατά προτίμηση, αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε αλάτι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος του τηγανιού. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά ή στο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Όταν το αλάτι αρχίσει να κοκκινίζει από τη θερμοκρασία βάζουμε ζωντανούς τους χοχλιούς μπούμπουρα, δηλαδή με τη μούρη προς τα κάτω. Οι χοχλιοί με τη θερμοκρασία βγάζουν τα σάλια τους και τσιτσιρίζουν. Όταν σταματήσουν να τσιτσιρίζουν βάζουμε λάδι και τους αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά.

Όταν ψηθούν προσθέτουμε το ξύδι ή το κρασί με το δεντρολίβανο και τους κατεβάζουμε από τη φωτιά.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 612
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες

cron