Υλικά:
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Χοχλιούς
2) Ελαιόλαδο
3) Κρασί ή ξύδι
4) Αλάτι
5) Δεντρολίβανο (αρισμαρί}.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους χοχλιούς. Σε ένα, κατά προτίμηση, αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε αλάτι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος του τηγανιού. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά ή στο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Όταν το αλάτι αρχίσει να κοκκινίζει από τη θερμοκρασία βάζουμε ζωντανούς τους χοχλιούς μπούμπουρα, δηλαδή με τη μούρη προς τα κάτω. Οι χοχλιοί με τη θερμοκρασία βγάζουν τα σάλια τους και τσιτσιρίζουν. Όταν σταματήσουν να τσιτσιρίζουν βάζουμε λάδι και τους αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά.
Όταν ψηθούν προσθέτουμε το ξύδι ή το κρασί με το δεντρολίβανο και τους κατεβάζουμε από τη φωτιά.