Υλικά:
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Χοχλιούς
2) Ελαιόλαδο
3) Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4) Πατάτες
5) Ξινόχοντρο
6) Αλάτι
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τους χοχλιούς, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τους χοχλιούς, τις πατάτες που έχουμε κόψει σε στρογγυλά κομμάτια, νερό μέχρι να σκεπαστούν, αλάτι. Σκεπάζουμε το τσικάλι και βράζουμε το φαγητό περίπου μία ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ξινόχοντρο προσθέτοντας λίγο νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη.