Η τέλεια καλοκαιρινή βρασταριά, το συνηθισμένο μεσημεριανό φαγητό στο χωριό μας σε όλη τη διάρκεια της αυτοδύναμης οικιακής οικονομίας προερχότανε από υλικά που έβγαζε κάθε οικογένεια από το περιβόλι της.
Δηλαδή:
1) Βλήτα βραστά
2) Φασολάκια πράσινα βραστά
3) Κολοκυθάκια βραστά
4) Πατάτες βρασμένες ολόκληρες με τη φλούδα. Οι πατάτες καθαρίζονται την ώρα του σερβιρίσματος.
5) Ντομάτα βραστή
6) Αλάτι, λάδι.
Στα παραπάνω προστίθεται και αυγό βραστό.
Βέβαια, για να γίνει το τέλειο παραδοσιακό καλοκαιρινό γεύμα απαραίτητο είναι και το σκόρδο. Το θέμα είναι αν κάποιος μπορεί σήμερα, λόγω των συνθηκών ζωής και εργασίας να συνοδεύσει την βρασταριά του με μια κεφαλή σκόρδο!!