Τα χρόνια τα παλιά που δεν υπήρχαν ψυγεία, κυκλοφορούσε ευρέως το αποξηραμένο χταπόδι.
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1) Χταπόδι
2) Ελαιόλαδο
3) Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4) Τοματοπολτό
5) Ρύζι
6) Αλάτι, πιπέρι
Εάν το χταπόδι είναι αποξηραμένο θα πρέπει να το βάλουμε κάποιες ώρες στο νερό να μαλακώσει.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι που έχουμε κόψειμ σε μικρά κομμάτια. Αφού βράσουν, προσθέτουμε τον τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί.
Όταν ψηθεί προσθέτουμε νερό και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να μην κολλήσει.