Η κολοκύθα τηγανητή δεν έχει σχέση με τα κολοκυθάκια τηγανητά. Κολοκύθα λέμε τη γλυκοκολοκύθα ή αλλιώς την ξενικιά κολοκύθα, την κολοκύθα δηλαδή την ώριμη, που έχει σχήμα μακρόστενο και χρώμα κίτρινο (σε αντίθεση με τα κολοκυθάκια που έχουν χρώμα πράσινο).
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Κολοκύθα
2. Αλεύρι
3. Λάδι
4. Αλάτι, λεμόνι
Κόβουμε την κολοκύθα σε μακρόστενες λεπτές φέτες και τις αλατίζουμε. Αλευρώνουμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν ψηθούν σερβίρουμε περιχύνοντας με λεμόνι.