ΓΑΡΔΟΥΜΙΑ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΓΑΡΔΟΥΜΙΑ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 04 Οκτ 2007, 20:53

Γαρδούμια λέμε τα μαγειρεμένα, λεπτά έντερα μικρών ζώων, αρνιών και κατσικιών, τυλιγμένα σε κομμάτια κοιλιάς ή ποδιών .

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Μια κοιλιά αρνιού ή κατσικιού.
2. Λεπτά έντερα αρνιού ή κατσικιού.
3. Ποδαράκια αρνιού ή κατσικιού
4. Ελαιόλαδο
5. Αλάτι, λεμόνι,
6.
Αν θέλετε να κάνετε αυγολέμονο, χρειάζεστε επιπλέον:
1. Αυγά
2. Λεμόνια

Η κοιλιά πρέπει να είναι καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη σε καυτό νερό για να μπορέσουμε να την ξύσουμε και να βγάλομε το «χνούδι» της.

Τα ποδαράκια πρέπει να είναι τσουδισμένα για να μην υπάρχουν τρίχες. Για να αφαιρέσουμε τα νύχια των ποδαρακιών, τα ζεσταίνομε σε φλόγα γκαζιού.

Επίσης, τα έντερα πρέπει να είναι καλά πλυμένα από την εξωτερική και εσωτερική πλευρά. Για να τα πλύνομε από την εσωτερική πλευρά τα αναποδογυρίζομε με ένα ξυλαάκι. Προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.

Κόβομε την κοιλιά σε μικρά κομμάτια, περίπου 15 εκατοστά.

Στη συνέχεια τυλίγουμε και δένουμε καλά τα έντερα στα κομμάτια της κοιλιάς και στα ποδαράκια.

Βάζομε νερό στην κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και αλάτι, προσθέτουμε τα γαρδούμια και όταν βράσουνε και μαλακώσουν σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το αυγολέμονο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 612
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 67 επισκέπτες

cron