ΧΟΧΛΙΟΙ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΧΟΧΛΙΟΙ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 11 Σεπ 2007, 07:32

Μπορούμε να διατηρήσουμε εύκολα για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σαλιγκάρια στην κατάψυξη του ψυγείου μας.

Οι χοχλιοί (σαλιγκάρια) είναι ζωντανός οργανισμός. Οι χοχλιοί που αγοράσαμε ή αποθηκεύσαμε μπορεί να έχουν ψοφήσει για διάφορους λόγους. Ένας ψοφησμένος χοχλιός στο πιάτο θα μας χαλάσει τη διάθεση με τη δυσάρεστη μυρωδιά του.

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να τους καθαρίσουμε καλά πριν τους ψήσουμε.

Πρέπει να βγάλουμε την τσίπα, την μεμβράνη δηλαδή που σχηματίζεται στο στόμιο του κελύφους τους.

Για να βγάλομε την τσίπα τους καταβρέχουμε με νερό και τους αφήνουμε για λίγο. Όσοι είναι ζωντανοί θα βγάλουν το κεφάλι τους. Όσοι είναι ψόφιοι δεν θα το βγάλουν και πρέπει να πεταχτούν.

Στη συνέχεια, όλους τους ζωντανούς χοχλιούς τους βράζουμε σε βραστό νερό και αλάτι. Τους αφρούς, τα σάλια τους, τα βγάζουμε με μία κουτάλα.

Αφού βράσουν για περίπου δέκα λεπτά, τους βάζουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι.

Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε τα υπολείμματα της μεμβράνης και το καβούκι τους και τους ξεπλένουμε.

Τους βάζουμε ξανά στο σουρωτήρι και αφού σουρώσουν και κρυώσουν τους βάζουμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Δεν είναι ανάγκη να τους χωρίσουμε σε μερίδες γιατί δεν κολλάνε μεταξύ τους και μπορούμε κάθε φορά να παίρνουμε όσους χοχλιούς μας χρειάζονται για το φαγητό μας. Συνήθως μια ποσότητα 15 – 20 σαλιγκαριών ανά άτομο είναι μια καλή μερίδα.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 612
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron