Το χαρουπολάχανο είναι μήκυτας, μοιάζει με μανιτάρι και βγαίνει σε κάποιες χαρουπιές περίπου το μήνα Σεπτέμβριο.
Ανάλογος μήκυτας μπορεί να βγει και σε δρυ. Αυτό λέγεται δρυγιολάχανο.
Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:
1. Χαρουπόλαχανο τρυφερό
2. Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3. Ελαιόλαδο
4. Ντομάτα ψιλοκομμένη,
5. Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το χαρουπολάχανο σε φέτες. Επειδή, όσο τρυφερό κι αν είναι, έχει κάποια σκληρότητα, πρέπει να το βράσουμε για να μαλακώσει.
Όταν το βράσουμε και το στραγγίσουμε το τσιγαρίζουμε σε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.