ΧΑΡΟΥΠΟΛΑΧΑΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

Γεύση παράδοσης και άρωμα παλιών χρόνων.

ΧΑΡΟΥΠΟΛΑΧΑΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ

Δημοσίευσηαπό vangelisk » 06 Οκτ 2007, 06:50

Το χαρουπολάχανο είναι μήκυτας, μοιάζει με μανιτάρι και βγαίνει σε κάποιες χαρουπιές περίπου το μήνα Σεπτέμβριο.
Ανάλογος μήκυτας μπορεί να βγει και σε δρυ. Αυτό λέγεται δρυγιολάχανο.

Για τη συνταγή αυτή χρειάζεστε:

1. Χαρουπόλαχανο τρυφερό
2. Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3. Ελαιόλαδο
4. Ντομάτα ψιλοκομμένη,
5. Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το χαρουπολάχανο σε φέτες. Επειδή, όσο τρυφερό κι αν είναι, έχει κάποια σκληρότητα, πρέπει να το βράσουμε για να μαλακώσει.

Όταν το βράσουμε και το στραγγίσουμε το τσιγαρίζουμε σε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
vangelisk
 
Δημοσιεύσεις: 612
Εγγραφή: 24 Αύγ 2007, 12:26
Τοποθεσία: Ρέθυμνο

Επιστροφή στο Συνταγές της γιαγιάς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 40 επισκέπτες

cron